Meer informatie

Cask Collection

Twee houtgelagerde gins van de hand van Stokerij Klopman: Janneman en Spaanse Furie. Prachtige gins met als smaakmaker de Nepalese Timut peper (lid van de Szechuan peper- én van de citrus familie), die hoog in de Himalaya’s groeit en naast een peperige- ook een bijzondere citrussmaak heeft.

Twee flesjes van 20cl verpakt in een luxe zwarte binnendoos met een mooie craft sleeve.

Janneman

is een Dutch Dry Hertog Jan Cask Gin uit Haarlem. Het is een kruidige gin met subtiele citrus- en frisse tonen. Na distillatie heeft Janneman op een medium getoast Amerikaans eikenhouten vat gelegen waar ook Hertog Jan bier op gelagerd is geweest. Dit heeft #6EC1E4 Janneman mooie vanille, graan en houttonen gegeven. Janneman smaakt puur en in de mix buitengewoon, kan uitstekend in gerechten verwerkt worden en kan ook lekker na het diner samen met de koffie genoten worden. Janneman smaakt het best in combinatie met een mixer als East Imperial (Burma) Tonic Water of London Essence Indian Tonic in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic.

Spaanse Furie

is een Dutch Dry PX Cask Gin uit Haarlem. Het is een kruidige gin met subtiele citrus- en frisse tonen. Na distillatie heeft Spaanse Furie op een zwaar getoast Spaans eikenhouten vat gelegen waar eerst Pedro Ximenez in heeft gezeten. Dit heeft Spaanse Furie mooie karamelachtige en houttonen gegeven. Spaanse Furie smaakt puur het lekkerst en kan ook lekker na het diner samen met de koffie genoten worden. In de mix smaakt Spaanse Furie het best in combinatie met een mixer als London Essence Ginger Ale in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic.