Meer informatie

Miniature Collection

Vier miniaturen van alle gins van de hand van Stokerij Klopman: Duivelskral, Doornroosje, Janneman en Spaanse Furie. Prachtige gins met als smaakmaker de Nepalese Timut peper (lid van de Szechuan peper- én van de citrus familie), die hoog in de Himalaya’s groeit en naast een peperige- ook een bijzondere citrussmaak heeft.

Vier flesjes van 5cl verpakt in een luxe zwarte binnendoos met een mooie craft sleeve.

Duivelskral

is een exceptionele gin en de eerste spirit van Stokerij Klopman. De naam verwijst naar de Oudhollandse volksnaam voor jeneverbes, de dominante botanical waar dry gin haar specifieke smaak aan te danken heeft. Het is een fijngestookte en ambachtelijk gemaakte Dutch Dry gin met een zestal vooraf gemacereerde -in alcohol geweekte- en daarna meegestookte botanicals. Het heeft een robuust maar uitgebalanceerd smaakprofiel, dat vooral kruidig is met subtiele frisse en citrus aroma’s. Duivelskral smaakt het best in combinatie met een mixer als East Imperial Old World Tonic of London Essence Grapefruit & Rosemary Tonic in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic.

Doornroosje

is een oude volksnaam voor sleedoornbes en nu ook een Dutch Sloe Gin uit Haarlem. Het is een mooie blanke sleedoorn gin met zoete anijs, kokos en vanille tonen. Doornroosje smaakt puur en in de mix buitengewoon en kan ook uitstekend in gerechten verwerkt worden. Doornroosje smaakt het best in combinatie met een mixer als East Imperial Thai Ginger Ale of London Essence Bitter Orange & Elderflower Tonic in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic.

Janneman

is een Dutch Dry Hertog Jan Cask Gin uit Haarlem. Het is een kruidige gin met subtiele citrus- en frisse tonen. Na distillatie heeft Janneman op een medium getoast Amerikaans eikenhouten vat gelegen waar ook Hertog Jan bier op gelagerd is geweest. Dit heeft Janneman mooie vanille, graan en houttonen gegeven. Janneman smaakt puur en in de mix buitengewoon, kan uitstekend in gerechten verwerkt worden en kan ook lekker na het diner samen met de koffie genoten worden. Janneman smaakt het best in combinatie met een mixer als East Imperial (Burma) Tonic Water of London Essence Indian Tonic in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic.

Spaanse Furie

is een Dutch Dry PX Cask Gin uit Haarlem. Het is een kruidige gin met subtiele citrus- en frisse tonen. Na distillatie heeft Spaanse Furie op een zwaar getoast Spaans eikenhouten vat gelegen waar eerst Pedro Ximenez in heeft gezeten. Dit heeft Spaanse Furie mooie karamelachtige en houttonen gegeven. Spaanse Furie smaakt puur het lekkerst en kan ook lekker na het diner samen met de koffie genoten worden. In de mix smaakt Spaanse Furie het best in combinatie met een mixer als London Essence Ginger Ale in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic.