Meer informatie

Premium Collection

Twee premium gins van de hand van Stokerij Klopman: Duivelskral en Doornroosje. Prachtige gins met als smaakmaker de Nepalese Timut peper (lid van de Szechuan peper- én van de citrus familie), die hoog in de Himalaya’s groeit en naast een peperige- ook een bijzondere citrussmaak heeft.

Twee flesjes van 20cl verpakt in een luxe zwarte binnendoos met een mooie craft sleeve.

Duivelskral

is een exceptionele gin en de eerste spirit van Stokerij Klopman. De naam verwijst naar de Oudhollandse volksnaam voor jeneverbes, de dominante botanical waar dry gin haar specifieke smaak aan te danken heeft. Het is een fijngestookte en ambachtelijk gemaakte Dutch Dry gin met een zestal vooraf gemacereerde -in alcohol geweekte- en daarna meegestookte botanicals. Het heeft een robuust maar uitgebalanceerd smaakprofiel, dat vooral kruidig is met subtiele frisse en citrus aroma’s. Duivelskral smaakt het best in combinatie met een mixer als East Imperial Old World Tonic of London Essence Grapefruit & Rosemary Tonic in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic.

Doornroosje

is een oude volksnaam voor sleedoornbes en nu ook een Dutch Sloe Gin uit Haarlem. Het is een mooie blanke sleedoorn gin met zoete anijs, kokos en vanille tonen. Doornroosje smaakt puur en in de mix buitengewoon en kan ook uitstekend in gerechten verwerkt worden. Doornroosje smaakt het best in combinatie met een mixer als East Imperial Thai Ginger Ale of London Essence Bitter Orange & Elderflower